مهندس تاسیسات HVAC کیست و چه می‌کند؟ کلینیک انرژی ساختمان-پنل رادیاتور

تأسیسات به‌طور کلی دو بخش تأسیسات مکانیکی و تأسیسات الکتریکی تقسیم می‌شود. تاسیسات الکتریکی تحت نظارت عالیه و اجرای مهندسین برق انجام می‌گیرد. تأسیسات مکانیکی به گونه‌های مختلفی مانند گرمایی، سرمایی، تهویه، گازرسانی، بخار و غیره دسته‌بندی می‌شوند.

مهمترین نکات راه اندازی و اجرای پله برقی در ساختمان

در ادامه به بررسی انواع تاسیسات ساختمان و هدف از استفاده از آن‌ها می‌پردازیم. وظیفه تاسیسات ساختمانی تامین آب گرم، ایجاد سرمایش و گرمایش در ساختمان، تامین فشار آب و… می باشد که تجهیزات تاسیسات ساختمانی معمولا در موتورخانه و یا پشت بام‌نصب میشود. هوشمند کردن سیستم هایی مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم های بهداشتی و … از پیشرفت های تاسیسات ساختمان است. تامین سرمایش و گرمایش مورد نیاز ساختمان، فراهم نمودن آب آشامیدنی سالم، نور و روشنایی، ضرورت تهویه مناسب، مقابله با خطرات احتمالی مانند آتش سوزی و زلزله، دفع فاضلاب و … از جمله مواردی هستند که با اجرای تاسیسات امکان پذیرند. با این که تاسیسات ساختمان چیست و چه معیارها و شرایطی در طراحی و اجرای آن تاثیر گذارند، آشنا شدید.

این وسیله مسیر امواج آنتن را یک سویه می کند و دارای یک یا دو پورت خروجی است. تقسیم بندی سیگنال های دریافتی در آنتن بین تلویزیون ها با کمک اسپلیتر یا جداکننده انجام می شود. این وسیله دو یا چهار پورت خروجی دارد که سیگنال های ورودی به آن به دو یا چهار سیگنال به طور برابر تقسیم می شوند. با کمک تقویت کننده یا آپلی فایر سیگنال های VHF و UHF در آنتن اصلی به قدری تقویت می شوند که امکان پخش بیشتر کانال ها با کیفیت فوق العاده وجود دارد. سیگنال های تمام واحدها به صورت یکسان و با قدرت مناسب تامین می شوند. برای اینکه سر سیم تلفن به پریز وصل شود باید از فیش مناسب آن استفاده کرد.

  • یکی از رایج ترین مدل های سیستم شبکه ای در ساختمان ها اینترنت مرکزی است.
  • سیستم خودکار کنترل مواد شیمیایی بخش مهمی برای سلامت آب استخر می باشد.
  • اگر در ساختمان های لوکس و مجلل استخر و سونا نیز وجود داشته باشد به دلیل حفظ امنیت و بالا بردن سلامت جانی ساکنین باید سیستم های روشنایی از ترانس ۱۲ ولت استفاده کنند.
  • در ادامه می خواهیم شما را با نحوه طراحی و اجرای تاسیسات این دو وسیله آشنا کنیم.
  • اگر می خواهید با روش لوله کشی فاضلاب زیر سقفی آشنا شوید پیشنهاد می کنیم لینک مقاله را لمس کنید.
  • البته که صرفاً اجرای صحیح ملاک نیست، بلکه واحد تأسیسات باید هماهنگی کامل با سایر سیستم‌های ساختاری سازه داشته باشد.

در غیر این صورت نه‌تنها نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای اساسی ساکنان باشد، بلکه ممکن است موجب بروز خطرات زیادی شده و به مال و جان مردم آسیب وارد کند. پس اگر مایلید در ساختمانتان ساکنان راضی داشته باشید که همیشه در حال شکایت نیستند، حتماً کیفیت بخش تأسیسات ساختمانی و انواع آن را در ساختمان خود رعایت نمایید. به یاد داشته باشید که چنانچه واحد تأسیسات ساختمانی کیفیت و کارایی لازم را داشته باشد، ساختمان می‌تواند تا مهروموم‌های زیادی از نیاز به بازسازی مصون بماند و هزینه‌های جانبی از بابت نگهداری و تعمیر کمتری را به شما تحمیل کند. ازاین‌رو هرچقدر بیشتر برای بخش تأسیسات ساختمانی وقت و هزینه بگذارید از خطرات و هزینه‌های سنگینی که در آینده باید بپردازید جلوگیری کرده‌اید. در انتهای این جلسات، سیستم مورد نظر انتخاب و طی یک صورتجلسه به امضای طرفین میرسد. زیرا طراحی های بعدی کاملا مرتبط با سیستم انتخاب شده است و در صورت تغییر نظر کارفرما در سیستم های انتخابی، بایستی مسیر طراحی تاسیسات از ابتدا طی شود.

سیستم اطفای حریق در ساختمان معموولا در قسمت های مهم آپارتمان و در نزدیکی سقف نصب می شوند. وجود آب پاش که در زمان احساس خطر وارد عمل می شود از امتیازات مثبت به این نوع تاسیسات است. اگر گازهای سمی و یا شهری در ساختمان پخش شود سنسورهای این تجهیزات به صورت خودکار روشن شده و کنترل امور را به دست می گیرند. تاسیسات مکانیکی در مجموع به دو دسته کلی، صنعتی و ساختمانی قابل تقسیم می باشند.

تاسیسات مکانیکی صنعتی شامل بخش هایی چون انتقال آب، فاضلاب یا به صورت کلی انواع سیالات، تصفیه ی آب و فاضلاب، تولید انرژی از حرکت سیال و… می باشد. از آغاز پیدایش بشر تا کنون اصلی ترین دغدغه انسان دسترسی به منابع آب بوده است. در اعصار قدیم با توجه به کوچکتر بودن مجتمع های انسانی بیشترین و مهمترین منابع آب شیرین مورد استفاده جهت مصارف آشامیدنی و کشاورزی بوده است. امروزه سیستم های تاسیسات آبرسانی شهری، مخازن توزیع یا مخازن سرویس برای مقاصدی از جمله ذخیره سازی آب، متعادل سازی جریان یکنواخت تغذیه( وروی) ، جریان نایکنواخت مصرف ( خروجی) و نیز تامین و متعادل سازی فشار طراحی می شوند. در ضمن، در هر جامعه ای به صورت روزانه فاضلاب و آلاینده های هوا تولید می شود به همین دلیل فاضلاب تولید شده می بایست دوباره به طبیعت بازگردند که استفاده از تاسیسات فاضلاب را ضروری می کند. در همین راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، موفق به ساخت نانو غشایی شده اند که قادر به تصفیه پساب های صنعتی و آب های آلوده با راندمان بالای 90 درصد می باشد.

این چراغ ها بر روی محل تغییر مسیرهای فرار، تقاطع ها و راه پله ها نصب می شوند. تعبیه دال بتنی نیز پس از ارسال و بالا کشیدن و قرار گرفتن موتور در مکان نصب، باید انجام گیرد. این دال بتنی در بالاترین قسمت چاه و مکانی که موتور بر روی آن قرار می مجله خبری رادیاتور گیرد نصب می شود. انتخاب موتور باید با در نظر گرفتن عواملی همچون ظرفیت، نوع کاربری، تعداد ایستگاه ها و حجم مسافران صورت بگیرد. در این مرحله مکان قرار گرفتن درب ها، نحوه نصب ریل و وزنه کابین، نوع درب آسانسور و عرض درب ها نیز طراحی می گردد.

روش های رایج لوله کشی فاضلاب در ساختمان ها به دو دسته لوله کشی فاضلاب کف خواب و لوله کی زیر سقفی دسته بندی می شوند که باز هم با توجه به طراحی ساختمان و شرایط مکان یکی از این دو روش برای اجرا در ساختمان انتخاب می شوند. هر کدام از روش های لوله کشی آب ذکر شده مزایا و معایب خاص خود را دارند و در نهایت باید با توجه به موقعیت ساختمان و صلاح دید مالک روش مد نظر انتخاب شود. این سیستم وظیفه دارد که آب یا سیال سرد شده را در نقطه ای خارج از ساختمان تولید کرده و سپس آن را به قسمت های مختلف داخل ساختمان بفرستد. همچنین از این سیستم به منظور خارج کردن حرارت، کنترل رطوبت و بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده می شود. به همین دلیل است که امروزه برخلاف زمان های گذشته طراحی تاسیسات ساختمان را فقط به مهندسین تاسیسات و معماران حرفه ای می سپارند. این افراد وظیفه دارند تاسیسات ملک را بر اساس فاکتورهایی از جمله شرایط معماری ساختمان، شرایط اقلیمی محل ساخت ساختمان، نحوه ساخت و شکل فیزیکی بنا و مخصوصاً بر اساس قوانین درج شده در مباحث ملی ساختمان سازی طراحی کنند.

ساکنین ساختمان های مسکونی همه روزه با تاسیسات مکانیکی از جمله آسانسور تماس های مستقیمی دارند. تاسیسات ساختمانی به معنای کلیه خدمات جانبی برای تأمین تأسیسات و تجهیزات برای تأسیسات است که توسط پیمانکار تحت قرارداد ارائه می شود. از دیگر وظایف تاسیسات ساختمانی مکانیکی میتوان به سیستم های هشدار خطر ، اندازه گیری مصارف، آسانسور و پله برقی اشاره نمود.

تأسیسات آب‌رسانی