رادیاتور شوفاژ پره ای در دو جنس های فولادی و رادیاتورهای آلومینیومی ساخته می شوند که انواع فولادی رادیاتور ها اغلب از ورق فولادی و به ضخامت ۱.۲۵ میلی متر ساخته شده و پره ها در کارخانه با پرس کردن ورقه های فولادی و همچنین جوش دادن آنها ساخته می شوند. انواع رادیاتور آلومینیومی شوفاژ بصورت دیواری (روی دیوار) و در زیر پنجره اتاق نصب می گردند و فاصله پایین هربلوک از کف اتاق یا سالن 10 تا 12 سانتیمتر می باشد. با توجه به ابعاد محل نصب و محاسبه اتلاف حرارتی فضای مورد نظر میتوانید تعداد پره های رادیاتور مورد نیاز خود را با توجه به شکل ، ابعاد و میزان گرمادهی هر مدل رادیاتور انتخاب نمائید. در تابستان جمعآوری و در زمستان سرهم کردن بخاریها و نصب آن نه تنها کار سختی است بلکه خطر گازگرفتگی را نیز بسیار بالا میبرد.
- زمانی که هوا درون رادیاتور شوفاژ وجود داشته باشد، حرکت هوا درون لولهکشی آن باعث ایجاد سر و صدا خواهد شد.
- استفاده از این مبدل حرارتی در اشکال مختلف سابقه تاریخی داشته و در رم باستان از شکل ابتدایی آن استفاده می شده که جنس آنها از سنگ بوده و در زیر سازه ساختمان قرار می گرفتند تا گرمای ذغال را به کف اتاق انتقال دهند.
- رادیاتورهای پنلی از دو صفحه تو خالی موازی با یکدیگر ساخته شده اند که فاصله بین این دو صفحه توسط یک یا دو و یا حتی سه ردیف کنوکتور پر می شود تا از این طریق سطح انتقال حرارت افزایش یابد.
- بیشترین ظرافت و تکنولوژی در رادیاتور های قرنیزی به چشم می خورد.
همانند قرنیزی زیبا و با تنوع رنگی بسیار گسترده ، جایگزین قرنیزهای مرسوم میشود. رادیاتورهای قرنیزی دما را به طور متناسب در داخل منزل منتشر می کنند . این مدل رادیاتور موجب یکنواختی دما، صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش سرعت انتقال حرارت، عدم اشغال فضا و همخوانی با کوراسیون داخلی می شود. امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی یک پانل وجود ندارد (در چنین مواردی میتوان با استفاده از پانل رادیاتور جداگانه، ظرفیت حرارتی را افزایش داد). میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد که از بارزترین آن وجود هوا در درون مدار است که نیاز است تا هر چه سریعتر نسبت به هواگیری شوفاژ اقدام شود.
رادیاتورهای پنلی، به طور معمول با استفاده از یک یا دو پنل به وجود میآیند. لازم به ذکر این نکته است که هر چه طول این پنلها بیشتر باشد، سطح بیشتری، برای انتشار گرما توسط رادیاتور، مورد نیاز خواهد بود. بدنه این تجهیزات به طور معمول از جنس چدن، آلومینیوم، فولاد، مس و … بنابراین میتوانید با توجه به نوع نیاز خود رادیاتور پنلی مورد نظرتان را انتخاب و خریداری نمایید. با این کار هم پکیج دیگه یه عمر سالم کار میکنه و هم رادیاتور ها دیگه رسوب نمیگیرند.
پرههای رادیاتورهای آلومینومی به علت داشتن سطح تماس بیشتر نسبت به انواع چدنی و فولادی و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر (ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی بهتری نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی دارد. رادیاتور آلومینیومی از لحاظ قیمت نسبت به انواع چدنی و فولادی گرانتر میباشد و معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد دارد، مانند حمامها باید حتما ازرادیاتور آلومینیومیاستفاده کرد. این موضوع میتواند بر روی کارکرد شوفاژ تأثیر منفی داشته باشد و باعث گرم نشدن خانه شود. پیش از بررسی این دلایل، بهتر است ابتدا کمی با روش کار سیستم گرمایشی رادیاتور شوفاژ بهطور کلی آشنا شوید. هنگام خرید رادیاتور گرمایشی، یکی از نمونه های پیشرو می تواند رادیاتور قرنیزی باشد.
توصیه می شود هنگامی که می خواهید این محصول را خریداری کنید، لوازم آن را نیز تهیه کنید. زیرا می توانید مطمئن شوید که برای قرار دادن این محصول در مدار گرمایشی خانه خود با مشکلی مواجه نیستید. درهم آمیخته شدن هنر و صنعت رادیاتور شیشه ای را به وجود آورده است. رادیاتور های شیشه ای با نام های دکوراتیو و صنعتی نیز شناخته می شوند. رادیاتور های شیشه ای نیز همانند سایر رادیاتور ها، به وسیله گرمای آب موجود در لوله های پشت صفحه دمای محیط را به درجه دلخواه می رسانند. همانطور که در بخش بالا اشاره شد، سیستم های گرمازا دارای تنوع بسیار زیادی هستند.
بازدهی حرارتی بالا از وبژگیهای اصلی این کارخانه و رادیاتور پنلی آذر، رز و پربازده محسوب میشود. رادیاتور شوفاژ سرد میباشد چه دلیلی دارد و یا به عبارتی علت گرم نشدن رادیاتور پکیج دلایل زیادی دارد که پیشنهاد میکنم مقاله کاملی که قبلا در همین رابطه منتشر کردیم را که با عنوان بررسی کلیه دلایل گرم نشدن رادیاتور شوفاژ میباشد را مطالعه نمایید . در واقع جرم گیری رادیاتور شوفاژ شامل چندین مرحله میباشد که برای انجام صحیح این کار میبایست تک تک مراحل را مو به مو انجام دهید.
زمانی که شوفاژها سرد هستند ابتدا شیر اصلی رادیاتور را بررسی کنید در صورتی که شیر آن بسته است باز نمایید. در این شرایط باید سیستم گرمایشی را شستشو داده و از مواد بازدارنده مخصوص مجله خبری رادیاتور استفاده کرد. مورد دیگری که میتواند نشاندهنده وجود هوا در رادیاتور و شوفاژ باشد، ریزش آب از آن است. سرویس و تعمیر رادیاتور و شوفاژ را به کارشناسان خبره آچاره بسپارید.
پکیج زمینی P7 شوفاژکار بلند 7 پره مخصوص گرمایش از کف
دقت شود فاصله حداقلی بلوک رادیاتور با دیوار (5 سانتیمتر ) و کف (10سانتیمتر ) رعایت شود. چرا که عدم رعایت این فواصل باعث کاهش شدید گرمادهی رادیاتور میشود. رادیاتور آلومینیومی دارای طول عمر بالا و مقاوم در برابر ترک خوردگی و یا خم شدن میباشد. پس در پاراگراف قبلی متوجه شدیم چه رادیاتور ما آلومینیومی باشد و چه فولادی (آهنی)، در نتیجه خوردگی گالوانیک گاز هیدروژن تشکیل خواهد شد. عملیات هواگیری رادیاتور بسیار ساده بوده و توسط آچار مخصوص هواگیری رادیاتور و یا حتی یک پیچ گوشتی ساده و توسط هر فردی در منزل مطابق تصویر می تواند صورت بپذیرد و نیاز به تخصص خاصی ندارد. نصب آسان و ۱۲ سال گارانتی اخرین ویژگیهای این رادیاتور پنلی به حساب میآید.
ویدیو آشنایی با رادیاتور ها
لازم به ذکر می باشد که انواع مدل های رادیاتور با مشخصات و قیمت به روز محصولات با گارانتی اصلی در وبسایت دماپویا موجود می باشند. رادیاتورها گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به محیط می دهند.شوفاژ که با عنوان سیستم حرارت مرکزی نامیده می شود یکه موتورخانه وجود دارد که دستگاههایی شامل دیگ ، مشعل، پمپ وسایر تجهیزات نصب شده و بوسیله این تجهیزات حرارت تولید می گردد. پمپ موجود در موتورخانه آبگرم را توسط لولهکشی، به داخل اتاقها هدایت و وارد رادیاتورهای نصب شده در اتاق میکند. این رادیاتورها گرما را به اتاق منتقل کرده و در نتیجه دمای آب کاهش مییابد. آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و برای جذب مجدد گرما به داخل دیگ هدایت میشود و بار دیگر این سیکل و چرخه تکرار میشود.