درست مانند تمام بخشهای دیگر ساختمانسازی برای اجرای واحدهای تأسیساتی نیز به طرح و نقشه از پیش تعیینشده نیاز است. همانطور که قبلاً اشاره کردیم طراحی و نقشه تأسیسات ساختمان باید هماهنگی کامل با نقشه معماری و عمرانی ساختمان داشته باشند. نقشه تأسیسات طرحی است که در آن به تمام تجهیزات و دستگاههایی که ساختمان به آنها نیاز دارد، در کنار روشهای اجرا اشارهشده است. علاوه بر اینها محاسبه جایگاه و محل نصب موتورخانه، تصفیهخانه، انواع داکت و المانهای دیگر را نیز مهندس تأسیسات تعیین میکند. • تاسیسات مکانیکی شامل سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تاسیسات بهداشتی، تاسیسات گاز رسانی، تاسیسات آتش نشانی ، تاسیسات الکتریکی ساختمانی، ارتباط بین طبقات است.
باید یک پمپ رزرو برای پمپ های گرمایش و سرمایش، پمپ آب گرم، پمپ سوخت و … وجود داشته باشد. به همین علت از کربن دی اکسید می توان به عنوان خاموش کننده انواع آتش سوزی و همچنین آتش سوزی های الکتریکی استفاده نمود. اگر تابه حال اقدام به ساخت ساختمان کرده باشید، می دانید که انواع مختلفی از تأسیسات در ساختمان وجود دارد که هرکدام کاربرهای مخصوص به خود را دارند. اگر بخواهیم میزان اهمیت تاسیسات را در ساختمان تعیین کنیم می توانیم در جمله ای کوتاه به ارزش و الزامی بودن آن اشاره نمائیم ” تاسیسات قلب تپنده ساختمان می باشد“. تنها در این صورت تاسیسات یک بنا عمر طولانی داشته و راحتی و آسایش را برای ساکنین به ارمغان می آورد. در حال حاضر پیشرفت تکنولوژی در تمام عرصه های ساخت و ساز باعث می شود سیستم های تاسیساتی ارتقاء پیدا کند و بسیار کارآمدتر از قبل باشند.
ترمینال های فرعی در طبقات نصب شده و وظیفه انتقال خطوط شهری را به عهده دارد. در داخل این وسیله یک موتور الکتریکی قرار گرفته که با توجه به ارتفاع بالابری بین 4.5، 8 و یا 11 کیلووات قدرت دارد. با بررسی ترافیک آسانسور می توان به اطلاعات مفیدی در خصوص قابلیت جایجایی، زمان سفر، سرعت، تعداد و نوع آسانسور و زمان انتظار برای این وسیله را انتخاب نمود تا بهترین حالت برای ظرفیت، سرعت و تعداد آسانسور اتخاذ شود. لوله کشی باید به صورت استاندارد صورت بگیرد تا ظرفیت دستگاه کاهش پیدا نکند. هرگز نباید در زمان برش لوله های مسی گازهای طبی از روغن استفاده کرد. کانال های هوای تهویه باید توسط عایق با روکش ضد قطره عایق کاری شوند.
سیستم های اعلام حریق ساختمان
در این مقاله “شرکت آرین پادرا صنعت” تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به طور جداگانه توضیح داده شده است. تاسیسات ساختمانی در دو گروه بزرگ تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی دسته بندی می شوند. ما در این مطلب تلاش کردیم تا جامع ترین اطلاعات را در خصوص انواع تاسیسات مکانیکی و برقی ساختمانی در اختیار شما قرار دهیم.
تاسیسات آتش نشانی( اعلام حریق، اطفاء حریق)
لوله های گاز برای مکان های مختلف متفاوت بوده و با توجه به تجاری و یا مسکونی بودن آن لوله کشی می شود. در اکثر کشورها مهم ترین نکته برای ساخت ساختمان تأسیسات می باشد که بازرس ها بیشتر روی این موضوع تمرکز دارند. اگر تأسیسات ساختمانی شما به خوبی انتخاب شده باشد، به سادگی می توانید ازنظر بازرس موردقبول قرار بگیرید و به ادامه ساخت ساختمان بپردازید.
- تاسیسات ساختمانی به معنای کلیه خدمات جانبی برای تأمین تأسیسات و تجهیزات برای تأسیسات است که توسط پیمانکار تحت قرارداد ارائه می شود.
- سیستم فرعی دیگری در حیطه آب و فاضلاب در ساختمان قرار دارد که هدفش تامین آب گرم مورد تیاز تجهیزات است و از دیگ بخار یا گرم کن استفاده می کند.
- پله برقی باید به نحوی نصب شود که بر روی تیرهای اصلی سازه قرار گرفته و تنها با نیروی وزن و بدون استفاده از جوشکاری بر روی نشیمن گاه نصب شود.
به جهت این که از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری شود و همچنین برای ایجاد ایمنی بیشتر در ساختمان باید تاسیسات ساختمان به نحو احسن در محلهای مورد نظر در ساختمان جایگذاری شوند. پیشنهاد میکنم در صورت ساختمان سازی با مهندسین متخصص مشورت کنید زیرا انتخاب تاسیسات ساختمانی مناسب برای ساختمان فاکتور های زیادی تاثیر گذار هستند . در راستای همین ما این مقاله را برای اطلاعات کلی و کامل شما تهیه و منتشر نمودیم تا بلکه برایتان مفید واقع شود. در ساختمان های بزرگ امروزی استخر نیز یکی از تاسیسات ساختمانی محسوب میشود به طوری که از تنوع بالایی تیز برخوردار است. این تاسیسات ساختمانی دارای ۶ بخش زیر بوده و از مکانیزم پیچیده ای تشکیل شده است. انتقال گاز به ساختمان فرایندی حساس و مهم می باشد به طوری که در صورت اختلال ناچیز در آن احتمال عوارض شدید در ساختمان میباشد.
البته تهویه مطبوع، برق رسانی، دفع پساب ها و فاضلاب، تجهیزات مربوط به آسانسور در گروه مختص به تاسیسات هستند. در حالت کلی، این موارد ذکر شده از مهم ترین و اساسی ترین تجهیزات مورد استفاده در یک ساختمان هستند که اگر مشکلی برای هر یک از آن ها به وجود آید، آسایش و زندگی انسان تحت تاثیر قرار می گیرد. سیستم فرعی دیگری در حیطه آب و فاضلاب در ساختمان قرار دارد که هدفش تامین آب گرم مورد نیاز تجهیزات است و از دیگ بخار یا گرم کن استفاده می کند.
یکی از مهم ترین بخش های تاسیسات مکانیکی ساختمان، تاسیسات بهداشتی است. تاسیسات بهداشتی شامل سیستم های لوله کشی و لوازم بهداشتی برای توزیع آب بهداشتی، جمع آوری و دفع فاضلاب، هواکش فاضلاب و دفع آب باران می باشد. محاسباتی که قبل از اجرای تاسیسات انجام می شوند شامل محاسبه سیستم های سرمایشی و گرمایشی، تجهیزات موتورخانه، کانال کشی و لوله کشی، آب گرم مورد نیاز، منبع ذخیره آب و سیستم اطفاء حریق هستند. در بخش مجله خبری رادیاتور قبلی به بررسی تاسیسات مکانیکی ساختمان پرداختیم و گفتیم که تاسیسات مکانیکی یک ساختمان شامل تاسیسات گرمایشی سرمایشی، استخر، بهداشتی، سونا وغیره می شود. بحث امنیت برای افراد ساکن در ساختمان آنقدر اهمیت دارد که تاسیسات آتش نشانی به عنوان یک عضو مهم از تاسیسات مکانیکی ساختمان برای این منظور طراحی و اجرا می شود. این سیستم از آتش سوزی جلوگیری کرده و در صورت ایجاد آتش به صورت فوری عکس العمل نشان می دهد.
همچنین پیش از انجام عمل بیمار را با کمک گاز بیهوشی نایتروس اکساید بیهوش می کنند و از گاز هوای فشرده برای وکیوم مرکزی بیمارستان ها و مراکز درمانی استفاده می شود. سیستم تشخیص حریق از سنسورهایی ساخته شده که در محفظه پلاستیکی و اغلب در سقف اتاق های ساختمان نصب می شوند. نوع پیشرفته تر سیستم های تشخیص حریق به صورت اتوماتیک جریان گاز در ساختمان را قطع و یا غیر فعال می کنند.
کنترل پنل اعلام حریق متعارف یک سیستم اتوماتیک، ساده و قدیمی است که امروزه نیز بسیار پرکاربرد می باشد. عملکرد کنترل پنل اعلام حریق متعارف به این صورت است که با جریان عبوری از مدار خود کار می کند. یعنی در زمان عادی جریان کمی از دتکتورهای تعبیه شده در مدار عبور می کند. اما هنگام آتش سوزی جریان عبوری از مدار افزایش یافته و به این شکل اعلام حریق اتفاق می افتد. به منظور توزیع آب به خروجی های آبنما و مکش آب باید از پمپ استفاده کرد. این اتاق دارای یک خروجی بوده و در سطح پایینی آب حوضچه قرار می گیرد.
سیستم های ارتباطاتی درون ساختمان (تلفن)