تاسیسات ساختمان چیست؟ بررسی 2 نوع تاسیسات ساختمانی کلینیک ساختمانی تاسیسات سامان-پنل رادیاتور

انواع مختلف آسانسور با ظرفیت‌های مختلف موجود است که بنا به نوع ساختمان در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان مورد استفاده واقع می‌شود. برخی از آسانسورها نیز برای اهداف آتش‌نشانی و یا تخلیه ساختمان در شرایط بد و بلایای طبیعی طراحی می‌شوند. تلفن ها دارای کاربر وسیعی علاوه بر برقراری تماس با خارج از ساختمان می باشند. کاربرد های تلفن شامل دسترسی به اینترنت برای انتقال اطلاعات، ارسال و دریافت ایمیل، دسترسی به سیستم مکالمه تلفن ثابت و لینک شدن به شبکه های کامپیوتری می شود. سیم کشی تلفن به منظور دسترسی به امکانات ارتباطات داخلی اعم از تلفن، باید بسیار دقیق انجام گردد.

در این کنترل پنل از کابل استفاده نشده و کل سیستم به کمک امواج کار می کند. این کنترل پنل به این شکل عمل می کند که در صورت تحریک دتکتورهای بیسیم، به پنل مرکزی سیگنال ارسال می کند. پس از آن پنل مرکزی توسط ارسال سیگنال، هشدار دهنده های حریق را مطلع می کند. سیستم اعلام حریق در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی به صورت گسترده استفاده می گردد. دلیل استفاده از این سیستم کاهش خسارت های ناشی از حریق و هشدار به ساکنین ساختمان در مواقع اضطراری می باشد. سیستم هوشمند روشنایی دارای معایبی همچون هزینه اجرای زیاد و قیمت زیاد لامپ های هوشمند است.

امکان درخواست سرعت و حجم مورد نظر برای هر واحد ساختمان به صورت جداگانه وجود دارد. به منظور اتصال صحیح سر سیم تلفون به پریز باید از فیش مناسب آن استفاده نمود. از فیش دو سیم یا تک زوج برای تلفن مجله خبری رادیاتور های معمولی و از فیش چهار سیم یا دو زوج برای تلفن های سانترال استفاده می گردد. برای ورود آب از طریق کف و دیواره ها برای لوله های مکش، فشار و همچنین سایر لوله ها از حوضچه کف استفاده می شود.

نیروی الکتریکی یا سیستم تعادل نیروی مورد نیاز برای حرکت آسانسور را فراهم می کند. هنگام طراحی آسانسور باید به نکاتی مانند نوع کاربری ساختمان، تعداد طبقات و واحدها، تعداد ساکنین، میزان ترافیک و … دقت نمود. استفاده از فیلترهای دقیق در حد ۰.۱ میکرون از اقدامات ضروری برای سیستم تهویه مطبوع است. طراحی سیستم تهویه مطبوع به شکل سیستم زون یا چند قسمتی است که تمامی اتاق های بیمارستان دارای دما و رطوبت جداگانه باشند.

  • یکی از پارامترهایی که واحد تأسیسات باید به آن توجه داشته باشد تعیین منابع هوای سرد و گرم، ابزار توزیع هوای سرد و گرم و تنظیم ترموستات در این سیستم‌های حرارتی و برودتی است.
  • در سیستم فاضلاب سرویس های بهداشتی به دلیل تجزیه ضایعات در لوله ها، گازی به وجود می آید که برای جلوگیری از ورود آن به بخش های داخلی ساختمان باید از تله، سیفون یا آب بندهای مختلف در داخل اتصالات لوله ها استفاده شود.
  • کمی بعدتر آبگرمکن ها آمدند البته نفتسوز بودند((برای مطالعه انواع آبگرمکن اینجا کلیک کنید)) آبگرمکن ها خود انقلابی بزرگ در زمینه تاسیسات بودند حالا دیگر نیاز نبود برای یک دوش ساده بقچه را زیر بغل بزنی و بری حمام نمره .
  • سیستم روشنایی ایمنی حاوی چراغ های نشان دهنده علامت های خروج و روشنایی اضطراری می باشد.
  • تأسیسات گاز رسانی، مطابق با قوانین مقررات مربوطه، زیر نظر شرکت گاز و سازمان نظام‌مهندسی ساختمان طراحی و راه‌اندازی می‌شوند.

از دیگر موارد اجرای تاسیسات مکانیکی, نصب و راه اندازی تاسیسات الکتریکی و برق کشی ساختمان می باشد. به این صورت که سیستم های برق ساختمان شامل منبع تغذیه و توزیع و سیستم های اطلاعاتی و مخابراتی و سیستم های کنترل و سیستم های امنیتی و دسترسی و سیستم های تشخیص و زنگ خطر و روشنایی داخلی و خارجی می باشد. درصورتی‌که تغییرات لازم رخ دهد، می‌تواند باعث تحول کلی فرآیند و برنامه‌های تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان شود. خدمات نگهداشت فارغ از اینکه توسط تیم‌های بیرونی انجام شوند یا داخلی، بسیار مهم هستند. دلایل اصلی انجام این خدمات عبارت‌اند از سلامت و ایمنی کارکنان، جلوگیری از تعمیرات پرهزینه، و فراهم‌سازی محیط دلپذیر برای کارکنان.

2# تاسیسات سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع

به همین دلیل در هنگام طراحی و تاسیسات باید زمان و هزینه مناسب در نظر گرفت تا از پرداخت هزینه های بیشتر در آینده جلوگیری شود. در این راستا تاسیسات ساختمانی آتش نشانی نیاز دارد یکی از عوامل مثلث آتش که شامل حرارت ، ماده سوختنی و اکسیژن می باشد را کنترل کند . سیستم گازرسانی در ساختمان نقش بسیار زیادی در رفاه افرادی دارد که در یک ساختمان زندگی می کنند، دارد و باید بهترین تأسیسات برای این سیستم استفاده شود.

تاسیسات بهداشتی شامل سیستم های لوله کشی و لوازم بهداشتی برای توزیع آب بهداشتی، جمع آوری و دفع فاضلاب، هواکش فاضلاب و دفع آب باران می باشد. تأسیسات برق جزو تأسیسات ساختمانی بوده که خود شامل اعلام حریق، تلفن، آنتن مرکزی، سیستم روشنایی می باشد. قابل ذکر است بخش بزرگی از برق به صورت جریان های متناوب مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های برق باید بطور حتمی و قطعی بطور ایمن نصب و راه اندازی گردند.

سیستم های گرمایشی یا هیتر