ازاینرو هرچقدر بیشتر برای بخش تأسیسات ساختمانی وقت و هزینه بگذارید از خطرات و هزینههای سنگینی که در آینده باید بپردازید جلوگیری کردهاید. به واحدهایی که نیازهای رفاهی مردم را در ساختمان پاسخ میدهند، تأسیسات میگویند. بهصورت کلی مردم تأسیسات ساختمانی را با سه بخش آب، برق و گاز میشناسند. اما همانطور که در بالا اشاره کردیم این بخش گستردهتر از این سه مورد اساسی و پایهای است.
- قابل ذکر است اگر تأسیسات ساختمان ازکیفیت لازم و کافی و کارایی مورد نیاز برخوردار نباشد، نیاز به بازسازی زودتر از موعد خواهد داشت و هزینه راه اندازی و اجرا صرف شده در ساخت ساختمان به صرفه نخواهد بود.
- اینترنت مرکزی یکی از رایج ترین مدل های سیستم شبکه ای در ساختمان است.
- در تأسیسات آب و فاضلاب پیچیدگی های بسیار زیادی وجود دارد که هرکسی نمی تواند آن را در تأسیسات ساختمانی پیاده سازی کند.
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- در ساختمان های اداری و صنعتی از سیستم های صوتی پیجینگ و اطلاع رسانی استفاده می شود.
تأسیسات برقی (الکتریکی) عبارت است از طراحی و اجرای سیمکشی برق و تلفن ساختمانهای مسکونی و صنعتی. به صورت گسترده اجرای سیستم های تهویه مطبوع در یک ساختمان می تواند به وسیله ی یک سیستم واحد اقدام به گرمایش و تهویه مطبوع نماید. برای نمونه, دستگاه های تهویه ی مطبوع متصل به کانتور یکپارچه شوند و یا این امکان وجود دارد تا با سیستم های جداگانه ترکیب شوند. نگهداشت پیشگیرانۀ تأسیسات ساختمان اقدامی ضروری است که عموماً شامل تعمیر و سرویس قطعات و تجهیزات است.
کنترل پنل اعلام حریق متعارف سیستمی اتوماتیک، ساده و قدیمی است که هنوز هم در مکان های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم بر اساس جریان عبوری از مدار خود کار می کند، یعنی در حالت عادی از دتکتورهای نصب شده در مدار جریان کمی عبور می کند، اما وقتی حریق اتفاق بیوفتد، جریان عبوری از مدار زیاد شده و به این ترتیب اعلام حریق رخ می دهد. امروزه از این سیستم به صورت گسترده در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی استفاده می شود تنها با این هدف که خسارت های ناشی از آتش سوزی را به حداقل رسانده و در مواقع اضطراری بتوان ساکنین ساختمان را از وجود حریق با خبر کرد. چراغ های علائم خروج اغلب به رنگ سبز با فونت سفید بوده و در زمان بروز حادثه هدایت افراد مستقر در ساختمان را به مسیرهای امن به عهده دارند. در زمان طراحی چراغ های علائم خروج بسیار مهم است که فاصله چراغ ها بیشتر از 30 متر نبوده و محل نصب آن ها بر روی محل تغییر مسیرهای فرار، تقاطع ها و راه پله ها باشد. بخش مهم آبنما و فواره حوضچه است که می تواند از جنس پلاستیک، فولاد و یا بتن ساخته شود.
برنامۀ نگهداری و تعمیرات تاسیسات ساختمان میتواند شامل خلاصهای از فعالیتهای موردنیاز باشد. این برنامه شامل همۀ وظایف نگهداشت پیشگیرانه است که برای سالم نگهداشتن تجهیزات ساختمان موردنیاز است. هر کدام از این تاسیسات وظیفه مشخص و همچنین پروسه اجرایی خاصی را دارا است که باید توسط مهندس مکانیک و تاسیسات در ساختمان طراحی و اجرا شود. بکارگیری سیستمهای نوین در اجرای بست و تکیهگاه تاسیساتی، با هدف افزایش سرعت و دقت در اجرا یکی از این موارد میباشد. تصاویری از پروژههای انجام شده توسط مجموعه پولونی، در بخش پروژهها، ارائه شده است که با مراجعه به آن میتوانید با نحوه و کیفیت ارائه خدمات مجموعه بیشتر آشنا شوید.
طراحی و اجرا در تاسیسات پله برقی و آسانسور
درباره ما ، شرکت ساختمانی مهندسی آموت که در سال ۱۳۸۷ به صورت سهامی خاص تاسیس گردید. یک شبکه آب آشامیدنی را تامین میکند و دیگری مواد ضایعات جمع شده در لوله ها را خارج میکند. این عملگرها شامل رله ها، دیمرها، فرمان مجله خبری رادیاتور های برنامه نویسی و … می باشند. سنسور های سیستم در صورت وجود نور، دما، رطوبت و دود در خانه به سیستم اطلاع می دهند. گزارش های تهیه شده از طریق پروتکل های ارتباطی به کنترل کننده مرکزی سیستم ارسال می گردند.
تاسیسات آتش نشانی اطفا حریق
از دیگر مزایای اعلام حریق آدرس پذیر می توان به نگهداری آسان تر و سرعت بالای تشخیص حریق اشاره کرد. در آبنما و فواره بسیار مهم است که از پمپ برای توزیع آب به خروجی های آبنما و مکش آب استفاده شود. پمپ انتخابی باید توان و قدرت مشخصی داشته باشد تا بتواند نیازهای آبنما را رفع کند. به محل نصب پمپ در آبنما اتاق می گویند که اغلب در سطح زیرین آب حوضچه نصب می شود و یک خروجی نیز دارد. پیش از اقدام به هر کاری باید نقشه محل قرارگیری آسانسور در ساختمان بر روی کاغذ پیاده شود. در این طرح قسمتی از ساختمان را به عنوان چاه آسانسور در نظر می گیرند.