تأسیسات ساختمانی و انواع آن تاسیسات توزیع لوله ، اتصالات ، شیرآلات و تاسیسات مکانیکی بازرگانی کشیشی-پنل رادیاتور

شامل تجهیزات اطفاء حریق که با هشدار سیستم اعلان حریق، آب را به محل آتش سوزی منتقل می کنند. یکی وظیفه تأمین آب آشامیدنی و مصرفی را به عهده دارد و دیگری مواد ضایعاتی انباشته شده در لوله ها (فاضلاب) را از ساختمان خارج می کند. این درب ها علاوه بر تامین امنیت ساختمان، موجب سهولت در رفت و آمد نیز می گردد.

همچنین در بخش‌های مختلفی مثل تاسیسات ساختمان چیست؟ تاسیسات ساختمانی چه انواعی دارد؟ و … به نکات کلیدی و مهمی که حتما باید بدانید، اشاره نمودیم. در واقع تاسیسات الکتریکی ساختمان انرژی لازم برای روشنایی، گرما و سایر مواردی که به انرژی برق وابسته است را با استفاده از اجزای مختلفی تامین کرده و هر یک را مدیریت می‌کند. تاسیسات مکانیکی که به باور بسیاری از افراد اصلی‌ترین بخش تاسیسات ساختمانی است و قلب تپنده آن محسوب می‌شود. این نوع از تاسیسات ساختمانی به زندگی ساکنان به شدت گره خورده و وجود کوچک‌ترین خللی در آن می‌تواند منجر به بر هم خوردن روال زندگی افراد شود.

تأسیسات ساختمانی اجزای مهم از هر ساختمان را تشکیل می دهد که این اجزا مربوط به شرایط حرارتی، دیداری، شنیداری و بهداشتی و غیره که برای راحتی و آرامش ساکنان ساختمان لازم و ضروری می باشد را فراهم می کنند. هرکدام از این بخش ها اصولی برای طراحی و اجرا دارد که باید رعایت شود و درصورتی که این اصول و قوانین رعایت نشود نقش آن ها در ساختمان بسیار کم رنگ می شود. تاسیسات آتش نشانی در یک ساختمان شامل دو بخش سیستم اعلام حریق و سیستم اطفای حریق است. سیستم فرعی دیگری در حیطه آب و فاضلاب در ساختمان قرار دارد که هدفش تامین آب گرم مورد تیاز تجهیزات است و از دیگ بخار یا گرم کن استفاده می کند.

تاسیسات بهداشتی دارای اجزای مهمی مانند لوله، شیرفیتینگ، نگهدارنده و لوازم بهداشتی می باشد. به منظور ایجاد فشار مضاعف جهت حرکت روان مواد فاضلابی درون لوله، سیستم لوله کشی هواکش به کمک ایجاد فشار منفی در پشت پساب، این نیرو را ایجاد می کند. در واقع این سیستم فشار درون لوله را به منظورجلوگیری از گیر کردن مواد فاضلابی تنظیم می نماید.

نیپل چیست و چه کاربردی دارد؟

مجموعه ای از سازه ها و تجهیزات که از طریق سیستم های داخلی وظیفه تامین رفاه ساکنین را دارند، تاسیسات مکانیکی نامیده می شود. تاسیسات مکانیکی صنعتی مربوط به انتقال آب و فاضلاب، تصفیه آب آشامیدنی و تولید انرژی از سیالات می شود. برخی تاسیسات بهداشتی ساختمان را با لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب می شناسند، چرا که مهمترین نقش این بخش تامین آب مصرفی و دفع آب های خاکستری فاضلاب است. با این حال بهتر است تاسیسات بهداشتی را به چهار بخش لوله کشی آب مصرفی، لوله کشی فاضلاب، لوله کشی هواکش و لوله کشی آب باران تقسیم بندی کرد. مهره کلیدی دیگر که در تاسیسات مکانیکی ساختمان جایگاه ویژه ای دارد، تاسیسات بهداشتی است که خود مجموعه ای از سیستم های لوله کشی و لوازم بهداشتی به منظور توزیع آب بهداشتی، جمع آوری و دفع فاضلاب، هواکش فاضلاب و دفع آب باران است. با توجه به رشد حوادث غیرمترقبه و آتش‌سوزی، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری‌ها دست به اقداماتی جهت افزایش ایمنی در معماری، ساختار و دسترسی کاربری شهری زده است.

تاسیسات آتش نشانی اطفا حریق

زیرا در صورت طراحی صحیح می توان برای آسانسور کابین بزرگتری را انتخاب کرد. زیرا کمپرسور و تجهیزات آن در صورت وجود رطوبت در لوله ها آسیب می بینند. تمامی تجهیزات موتورخانه ساختمان در قسمت ورودی و خروجی باید شیر جدا کننده داشته باشند. لزوم استفاده از دو دیگ آب داغ در موتورخانه بیمارستان جهت تامین آب گرم وجود دارد. در این سیستم از کف تحت عنوان ماده خاموش کننده آتش در ساختمان استفاده می شود.

تاسیسات سیستم روشنایی بخش های متفاوت ساختمان

نحوه کار سیستمهای تاسیسات گرمایشی و سرمایشی بر این پایه استوار است که همیشه گرما از شیء گرمتر به شیء سردتر حرکت می کند همانطور که آب از سطح بالاتر به سطح پایین تر جریان می یابد. دستگاه تولید کننده گرما با انتقال گرما به هوا باعث گرمتر شدن خانه می شود و بالعکس یعنی دستگاه تولید کننده سرما با حذف کردن گرما از هوا باعث مجله خبری رادیاتور خنک تر شدن خانه می شود. تأسیسات ساختمانی از مهم‌ترین بخش‌های صنعت ساختمان‌سازی است که باید توجه ویژه به آن داشت. برای اجرای واحدهای تأسیساتی حتماً باید از نیروهای متخصص و ماهر، در کنار تجهیزات مناسب و باکیفیت استفاده کرد. چراکه وجود اشکال در این واحد می‌تواند روی کیفیت کلی و ایمنی سازه تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.

پیش تقویت کننده روی آنتن اصلی نصب می شود و وظیفه دارد تا تمام سیگنال هایی که آنتن اصلی دریافت می کند را با تکنولوژی درون خود تقویت کند. در کنترل پنل اعلام حریق وایرلس از هیچ کابلی استفاده نمی شود و کل سیستم با کمک امواج کار می کنند. نحوه عملکرد اعلام حریق بیسیم یا وایرلس به این صورت است که اگر دتکتورهای بیسیم تحریک شوند، سیگنال آن به پنل ارسال شده و پنل مرکزی از طریق ارسال سیگنال هشداردهنده های حریق را باخبر می کند. برای کنترل سیستم های اطفای حریق از این کنترل پنل استفاده می شود که سیستم آشکارسازی آن می تواند متعارف و یا آدرس پذیر باشد. وقتی در سیستم روشنایی بحث امنیت ساختمان به میان می آید، یعنی باید با استفاده از روشنایی ساختمان را به نوعی امن کرد تا در مواقع اضطراری بتوان با کمترین خطر از ساختمان خارج شد.

  • اهمیت تاسیسات در این است که آسایش ساکنان ساختمان در گرو عملکرد مطلوب سیستم‌های تأسیساتی، اعظم از بهداشتی، سرمایشی، و گرمایشی است.
  • کابل ها وظیفه دارند تا سیگنال ها، امواج و جریان در سیستم آنتن مرکزی را هدایت کنند.
  • اما در سیستم سرمایش تبریدی توسط تجهیزاتی جریان ماده مبرد را به داخل محیط فرستاده تا گرمای محیط را جذب کند.
  • از آغاز پیدایش بشر تا کنون اصلی ترین دغدغه انسان دسترسی به منابع آب بوده است.
  • به منظور محفاظت از سیستم های قدرت، سیستم ایمنی از طریق انتقال ولتاژ ناگهانی به زمین مورد استفاده قرار می گیرد.