سیم های آنتن مورد نیاز و هزینه های مربوط به خرید و سیم کشی آن ها کاهش پیدا می کند. پریزهای برق معمولی نیز با توجه به نوع کاربری در دو مدل تک فاز و یا سه فاز و بر اساس نوع حفاظت در یکی از مدل های دارای اتصال به زمین و بدون اتصال به زمین طراحی می شوند. پریزهای هوشمند در مدل های مختلف طراحی می شوند، به عنوان مثال برخی از آن ها فقط تایمر دارند و بعضی دیگر دارای برنامه ریزی های پیشرفته برای کاهش و یا افزایش جریان و ولتاژ هستند.
این تاسیسات دارای مدار انشعابی به منظور تامین برق فضاهای داخلی ساختمان می باشد. هنگام افزایش جریان در سیم پیچی، فیوز یا برق شکن موجود در تابلو توزیع برق تاسیسات، مدار را قطع می کند. • تاسیسات مکانیکی شامل سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تاسیسات بهداشتی، تاسیسات گاز رسانی، تاسیسات آتش نشانی ، تاسیسات الکتریکی ساختمانی، ارتباط بین طبقات است. تاسیسات مکانیکی شامل دو دسته تاسیسات مکانیکی صنعتی و تاسیسات مکانیکی ساختمانی میشوند.
مهندسی تأسیسات
بااینحال، حتی تأسیسات مکانیکی که با دقت طراحی شدهاند نیز ممکن است دچار مشکل شوند و در صورت بروز مشکل باید بتوان دستگاه را در محل تعمیر کرد. همچنین مهم است که مطمئن شوید دستگاهها بهطور منظم نگهداری میشوند تا هرگونه خطای احتمالی قبل از وقوع برطرف شود. بنابراین تعمیر و نگهداری تاسیسات مکانیکی نیز دارای اهمیت بسیاری است. فارغ از صنعتی که در آن فعال هستیم، تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان یکی از جنبههای اصلی نگهداری ساختمان و مدیریت انرژی است.
- آب سرد و گرم در خانه همه ما وجود دارد و شاید ندانید که لوله آب سرد و گرم از یکدیگر جدا هستند.
- در ضمن، کنترلر هوشمند برای کنترل خودکار دمای هر ناحیه با پوشش خروجی شبکه ای براساس استفاده یا عدم استفاده از هر فضا مناسب می باشد.
- از این وسیله برای حفاظت از سیستم های قدرت از طریق انتقال ولتاژ ناگهانی به سمت زمین استفاده می شود، همچنین می توان از طریق کابل زمینی و یا ارتینگ از سیستم های قدرت در برابر برخورد صاعقه محافظت کرد.
- در کنار گردش آب باید مسیری را برای خط تخلیه جکوزی در نظر گرفت، به همین دلیل معمولاً یک خط تخلیه اصلی در کنار چند دریچه تخلیه برای خروج آب جکوزی در نظر می گیرند.
- تاسیسات ابنیه در زمان ساخت جکوزی شامل بتون ریزی، نازک کاری، آرماتور بندی و ساخت نمای جکوزی می باشد.
- با توجه به نوع کاربری یک بخش سیستم روشنایی به دو روش کلی نورپردازی از سقف و دیوار انجام می گردد.
یکی از مهمترین و حیاتی ترین بخش های هر ساختمان تاسیسات آن است که در واقع زیربنای اصلی آسایش و آرامش ساکنین برای زندگی و کار در ساختمان را مهیا می کند. سیستم حرارتی ساختمان وظیفه دارد که محیط را در دمای مطلوب برای زندگی کردن، نگه دارد. در طراحی سیستم حرارتی تمامی موارد تاثیرگذار مانند اقلیم منطقه، معماری و نوع ساختمان، تعداد واحدها و … را بررسی میکنند. در ضمن، کنترلر هوشمند برای کنترل خودکار دمای هر ناحیه با پوشش خروجی شبکه ای براساس استفاده یا عدم استفاده از هر فضا مناسب می باشد.
تاسیسات ساختمانی حرارتی (گرمایشی و سرمایشی):
زیرا جکوزی های خانگی به دو صورت قابل حمل و ثابت به شکلی طراحی شده اند که فقط باید آن را در فضای مورد نظر نصب و راه اندازی نمود. طراحی سیستم لوله کشی گاز باید به شکلی باشد که فشار گاز درون لوله ها از خروجی کنتور تا قسمت خروجی هر شیر گاز به صورت ثابت باشد. قبل از اجرای لوله کشی گاز باید نقشه لوله کشی گاز رسانی و تجهیزات آن تهیه گردد. به منظور فراهم کردن آب گرم مورد نیاز از تجهیزاتی مانند آبگرمکن های دیواری یا ایستاده، پکیج های دیواری یا زمینی و سیستم موتورخانه استفاده می شود.
معمولاً هر زوج سیم یک خط تلفن را راه اندازی کرده و با حروف RG11 شناخته می شود. کابل مخصوص مخابرات نیز به صورت 4، 6، 10، 20، 50 و 100 زوج در بازار عرضه می شود. به منظور ورودی آب از طریق کف و دیوارها از حوضچه کف برای لوله های مکش، فشار و همچنین سایر لوله مجله خبری رادیاتور ها استفاده می شود که باید از جنس مواد ضدخوردگی باشد. توصیه می شود قطر لوله اصلی را طوری انتخاب کنیم که در صورت اضافه کردن انشعابات در آینده با افت فشار مواجه نشویم. شرایط دما، رطوبت، فشار، درجه پاکیزگی هوا در فضاهای مختلف بیمارستان مهم می باشند.
برای مثال میتوان به ترانسفورماتورها، تابلو برق اصلی و ژنراتور اضطراری اشاره کرد. یکی از تاسیسات بسیار ضروری برای هر ساختمانی، سیستم گرمایشی و سرمایشی است. مهندس مکانیک باید نحوه نصب این سیستمها و امکانات لازم برای نصب را در داخل ساختمان تعبیه کند.
امروزه سیستم های تاسیسات آبرسانی شهری، مخازن توزیع یا مخازن سرویس برای مقاصدی از جمله ذخیره سازی آب، متعادل سازی جریان یکنواخت تغذیه( وروی) ، جریان نایکنواخت مصرف ( خروجی) و نیز تامین و متعادل سازی فشار طراحی می شوند. در ضمن، در هر جامعه ای به صورت روزانه فاضلاب و آلاینده های هوا تولید می شود به همین دلیل فاضلاب تولید شده می بایست دوباره به طبیعت بازگردند که استفاده از تاسیسات فاضلاب را ضروری می کند. در همین راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، موفق به ساخت نانو غشایی شده اند که قادر به تصفیه پساب های صنعتی و آب های آلوده با راندمان بالای 90 درصد می باشد. در ضمن، ساخت این نانو غشا با هزینه کم امکان پذیر بوده و بدلیل کارآیی و طول عمر بالا سبب کاهش هزینه فرآیند تصفیه پساب ها می شود.
همۀ تجهیزات و داراییهای فیزیکی نیازمند نگهداشت هستند، اما ذات فرآیند بهطور چشمگیری متفاوت است. نگهداشت مؤثر تأسیسات ساختمان باید بر تدوین نقشۀ راه، آموزشهای اولیۀ مستمر و استفاده از فناوریهای جدید مبتنی باشد. برای مثال سازمان باید بداند که در صورت استفاده از فناوریهای جدید به چه دانشها و آموزشهایی نیاز دارد. سیستم های امنیتی ساختمان که شامل دوربین مدار بسته، آیفون تصویری، درب اتوماتیک، سیستم اعلام سرقت و خانه هوشمند است نیز زیر مجموعه تاسیسات الکتریکی ساختمان می باشند.