اجرای تاسیسات مکانیکی، لوله کشی، الزامات تاسیسات مکانیکی وسیم کشی پایانکار-پنل رادیاتور

اگر تابه حال اقدام به ساخت ساختمان کرده باشید، می دانید که انواع مختلفی از تأسیسات در ساختمان وجود دارد که هرکدام کاربرهای مخصوص به خود را دارند. در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برق قدرت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ….علاقه مند به کارهای فنی و کنترلی ام و به عنوان عضوی از تیم نماتک در تلاش برای ارتقا دانش مهندسین کشور هستم. به همین منظور سیستم هایی طراحی شده که به محض قطع برق شهری برق پشتیبان یا همان دیزل ژنراتور را وارد مدار می کند. این فضاها شامل موتورخانه، پارکینگ، بام و حیاط هستند که برای برق رسانی به آن ها باید از طریق تابلوهای جداگانه ای این کار را انجام داد. از تابلوهای فرعی یا به اصطلاح تابلوهای تقسیم واحد برای مدارهای روشنایی، پریز و سایر مصارف داخل آپارتمان استفاده می شود. قطعه ای از سیستم اطفای حریق است که در صورتی که حرارت به حباب شیشه ای آن برسد، می ترکد و آب با فشار بر روی حریق می پاشد.

  • افزایش و طول عمر سازه و بهینه سازی در مصرف انرژی توسط تأسیسات ساختمان انجام می پذیرد که قابل ذکر است این بخش از ساخت و ساز ساختمان طبق اصول ونقشه های مهندسی انجام می پذیرد.
  • البته موارد بالا مربوط به تاسیسات مکانیک ساختمان می باشد که تاسیسات مکانیکی مکملی دارد به نام تاسیسات الکتریکی ، که ساده ترینش سیستم ها روشنایی و همین پریزهای برق می باشند و برای بکارگیری و راه اندازی قطعات تاسیساتی ضروریست .
  • یکی از عواملی که می‌تواند باعث تخریب در ساختمان‌ها شود توجه نکردن به تاسیسات مربوط به آتش‌نشانی در داخل ساختمان‌ها است.
در انجام این کار نیروی جاذبه تأثیر بسیار زیادی دارد و طراحی این سیستم باید با توجه به عملکرد نیروی جاذبه صورت بگیرد و نیازمند تخصص بالایی است. تابلوهای داخل ساختمان های متداول شهری، با توجه به مساحت ساختمان و خواسته اداره برق به دسته تقسیم می شوند. برای تامین هر کدام از نیازهای فوق تجهیزی استفاده می شود که اکثرا در قسمت موتورخانه یا پشت بام ساختمان نصب می شوند. در ادامه قصد داریم یک یا دو مورد از تأسیسات مکانیکی ساختمانی نامبرده شده را شرح دهیم. همچنین پانل های زنگ خطر درورودی های ساختمان و نقاط خاص دیگر نصب میشوند تا در شناسایی محل حریق به ماموران آنش نشانی کمک کنند. طبق مقررات ملی ساختمان برای راهروها و راه های خروجی، پله ها و آسانسورها و سرسراهای آسانسور و همچنین در طبقات و محوطه هایی که در مسیر راه های ورود و خروج قرار دارند باید شدت روشنایی حداقل ۱۰ لوکس برقرار باشد.

نشانه‌های بالقوۀ مشکل از جمله گرمایش و سرمایش نامناسب و خرابی‌های پیش‌بینی‌نشده نیازمند تعمیرات اضافی هستند. تأسیسات سرمایشی و گرمایشی عموماً شامل فیلترهایی هستند که باید در فاصله‌های زمانی مناسب بازدید و در صورت لزوم تعویض شوند. تأسیسات مرکزی پیچیده شامل چیلرها، برج‌های خنک‌کننده و تأسیسات مرتبط نیز نیازمند تعمیرات دوره‌ای و پیشگیرانه هستند. خدمات نگهداشت تأسیسات ساختمان می‌تواند توسط تیم‌های داخلی یا مجموعه‌های بیرونی انجام شود. هدف عموماً ارائۀ خدمات به‌صرفه و نگهداشت پیشگیرانۀ دائمی به‌منظور تأمین آسایش و امنیت کارکنان، بازدیدکنندگان و ساکنان ساختمان است. نگهداشت ساختمان و خدمات مهندسی عموماً نگهداشت تأسیسات حرارتی و برودتی ، لوله‌کشی‌ها، اتصالات برقی و تعمیرات عمومی را در بر می‌گیرد.

پریزهای معمولی نیز بر اساس کاربردشان به دو مدل تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند. همچنین بر اساس نوع حفاظت پریزها، دارای دو مدل اتصال به زمین و بدون اتصال به زمین می باشند. در این مجله خبری رادیاتور مدل برای روشنایی کلی محیط از منابع نوری متفاوت مانند لوسترهای سقفی و یا چراغ های دیواری استفاده می شود. به منظور روشنایی اتاق نشمین معمولا از این روش نورپردازی استفاده می شود.

در سیستم های گرمایشی جدیدی که در ساختمان ها طراحی می شود، سیستم گرمایش از کف بسیار پرکاربرد و کم مصرف است. در این سیستم با استفاده از لوله های گرماده، سطح زمین گرم شده و درنتیجه خانه نیز گرم می شود. در تأسیسات سرمایشی و گرمایشی جدید، سیستم کنترل هوا وجود دارد که هوای خانه را در آن دما که شما می خواهید تنظیم می کند. تأسیسات مکانیکی به تنهایی به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم می شود که بخش های صنعتی آن شامل قسمت انتقال آب و فاضلاب می شود که این قسمت نیز به انتقال انواع سیالات، تصفیه ی آب و فاضلاب، تولید انرژی از حرکت سیال و غیره تقسیم می شود.

سیستم تهویه مطبوع

با این که تاسیسات ساختمان چیست و چه معیارها و شرایطی در طراحی و اجرای آن تاثیر گذارند، آشنا شدید. حال بهتر است که نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی داشته باشیم تا اگر شما نیز در پی ایجاد چنین تاسیساتی برای ساختمان محل سکونت و یا کار خود هستید، اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه داشته باشید. امروزه با توجه به نوع کاربری ساختمان ها از تجهیزات مختلفی از جمله آسانسور و پله برقی برای حمل و نقل و جابجایی اشخاص و یا اشیا استفاده می شود. در ادامه می خواهیم شما را با نحوه طراحی و اجرای تاسیسات این دو وسیله آشنا کنیم.

تفاوت لوله پلی پروپیلن و لوله های پی وی سی در چیست؟